curriculum vitae diversen verzen artikelen schilderijen

 

Biografie Dorian Hiethaar

1951  Geboren te Gorssel.
1969 – 1974  Akademie Beeldende Kunsten, Arnhem

Tentoonstellingen   (selectie)

1985   Museum voor Moderne Kunst, Arnhem
1986   Galerie Geer Pouls, Breda
1989   Hollandse Spoorweg, Nijmegen
1990   Oceaan, Arnhem
1990   Provincie Gelderland ‘Beeldende Kunst 1988-1990’, Arnhem
1992   Galerie Espace, Amsterdam
1994   Museum voor Moderne Kunst, ‘Biënnale Gelderland’, Arnhem
1995   Beurs van Berlage, ‘Art-Amsterdam’, Brutto Gusto, Amsterdam
1996   Museum Henriëtte Polak, ‘Kind en Kunst II’, Zutphen
1996 – 1997 Brutto Gusto, Rotterdam
1997   Galerie Scheper, Amsterdam
1998   Gemeentemuseum De Tiendschuur, Weert
1998   Brutto Gusto, “10 jaar 10 kunstenaars”, Rotterda
1998   Artis, ‘Exploded View’,’s-Hertogenbosch
1998   De Begane Grond, ‘Exploded View’, Utrecht
1999   KUNST-RAI, Brutto Gusto, Amsterdam
2000   Museum voor Figuratieve Kunst, Eelde
2001   Museum voor Moderne Kunst, ‘Het is gezien’, Arnhem
2002   Galerie GIST, Brummen
2002   Arti et Amicitiae, ‘Boslucht’, Amsterdam
2002   FAXX, ‘30th annual home & garden show’, Tilburg
2003   Museum voor Moderne kunst, ‘De ontmoeting’, Arnhem
2003   Op Locatie 1., Almen
2004   LUX, ‘Kunst aan tafel’, Nijmegen
2005   Brutto Gusto, ‘Natuur fragmenten’, Rotterdam
2006   Brutto Gusto, ‘After Party’, Rotterdam
2007   Museum Het Valkhof, ‘ Seventies in Nijmegen’,  Nijmegen
2007   Op Locatie 2., Zelhem
2007/08   Brutto Gusto, ‘Wunderkammer’, Berlijn      
2007   CBK-Tiel
2009   Museum voor Moderne Kunst,’Het Gelders Balkon 2‘, Arnhem
2010   Art-Twente, Hengelo
2010   The White Show, Brutto Gusto, Berlijn
2010   Vazenproject, Museum Gouda
2011   Bosch Sociëteit / kunstenaar aan het woord, Arnhem
2011   Kunstdiner, VillaLUX, Nijmegen
2011   Art-Amsterdam, Brutto Gusto, Berlijn
2011   PROEFTUIN, G.A.N.G. Arnhem,  Curator: Flos Wildschut
2015   Spiegeloog, Museum Arnhem, Arnhem
2015   Kunst op de koffie, Arnhem
2015   Biënnale Gelderland 2016, Arnhem

Bibliografie

1985   1987   ‘Beelden in de Koepel 1 & 2’, uitgave Museum voor Moderne Kunst, Arnhem
1985   1987   Ruimte, uitgave SVBK, Amsterdam
1985   1987   Lust en Gratie, Amsterdam
1988   1991   Het Blad, G.B.K., Arnhem
1990   ‘Beeldende Kunst 1988 – 1990’, Provincie Gelderland, Arnhem
1990   Lust en Gratie, Amsterdam
1992   1994   Galerie recensie, N.R.C.-Handelsblad, 14-02-1992 & 20-05-1994
1992   Het Blad, G.B.K., Arnhem
1996   ‘Kind en Kunst II’, uitgave LOKV, Nederlands Instituut voor Kunsteducatie,Utrecht
1998   ‘Het Bos’, uitgave Gemeentemusem De Tiendschuur, Weert
1999   De Avonden, VPRO-Radio, 9-10-1999
2000   ‘Kunstaankopen Gemeente Nijmegen’, Nijmegen
2001   ‘Het is gezien’, uitgave Museum voor Moderne Kunst,Arnhem
2003   www.hetlievelingsbos.nl
2005   De Avonden, VPRO-Radio, Het uitzicht van, 22-10-2005
2006   “Zeereep”, het vierde deel van de bibliofiele reeks Oost-West.  
             Dit deel bevat een nieuw gedicht van Elly de Waard, en drie
             originele linosneden (zeskleuren druk) van Dorian Hiethaar.
2007   ‘70’s in Nijmegen’ Tien krejatieve aksie jaren, artikel en video-interview
2007   Video kunstenaarsportretten ‘klein Kijken’ Nijmegen
            Presentatie in het Museum Het Valkhof, Nijmegen
             http://www.stadskroniek.nl/pages/renebrouns/02dorianhiethaar.htm
2009   De Avonden, VPRO-Radio, woensdag 17 juni 2009                                                                                          http://www.vpro.nl/programma/deavonden/afleveringen/41810403/
2009   Kunstbeeld.NL  Expo Musea,  NR 7/8 2009

2015  OOGMERK, Een serie Gelderse Kunstenaarsportretten
            Dorian Hiethaar. gemaakt door Plaatsmaken, Arnhem
            https://vimeo.com/album/1575659/video/117037319

Werk in de collectie van:

Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Gemeentemuseum Gouda, Gemeente-museum De Tiendschuur Weert, Gemeente Nijmegen, Gemeente Gorssel, Provincie Gelderland, SBK-Gelderland, CBK-Dordrecht-Leiden-Rotterdam, Artoteek-Amersfoort-Den Haag, ABN-AMRO, AXA-Verzekeringen, Paleis van Justitie Zutphen, Rijksdienst Beeldende Kunst, Museum Het Valkhof Nijmegen en verschillende particuliere collecties.